آنچه مسلم است، بیمه چیزی جز پوشش نیست. پس میبایست پوشش مناسب، با حداقل پرداخت حق بیمه اختیار کنیم.
در این جا نگاهی کوتاه به بیمه وام مسکن میاندازیم و همچنین فرق بین بیمه وام مسکن ارائه شده از طرف بانکها را با بیمه صادر شده توسط شرکتهای بیمه را بررسی میکنیم.
اول از خودتان سوال کنید:
- آیا شما صاحب بیمهای که اختیار می کنید هستید؟
- چه کسی بیمه شما را کنترل میکند؟
- اگر وام خود را از بانکی به بانک دیگر منتقل کردید، برای بیمه شما چه اتفاقی خواهدافتاد؟
- چه کسی میتواند وارث شما باشد؟
- آیا شما حق انتخاب در مورد وارث را دارید؟
- در زمان فوت چه نوع بیمهای دارید؟
- آیا مایل هستید هزینه بیمه عمر شما برای تمام عمر پرداخت شود یا در نظر دارید پس از گذشت زمان، به شکل سرمایه گذاری برداشت کنید؟
- چه زمانی بیمهتان باطل میشود؟
و ده ها سئوال دیگر که قطعاً برای شما پیش میآید.
تفاوت بین بیمه بانکها و شرکتهای بیمه:
در بیمه عمر که توسط شرکتهای مختلف بیمه ارائه میشود، میزان پوشش بیمه ثابت میماند، مگر اینکه شما تصمیم به کاهش بگیرید و همینطور فارغ از اینکه کجا زندگی میکنید یا وام خود را از کجا دریافت میکنید بیمه شما پابرجا خواهد بود.
باید بدانیم که:
در بیمه دریافت شده از بانکها، به موازات پرداخت وام، میزان پوشش نیز کاهش مییابد، اما حق بیمه ثابت است.
یک نکته بسیار مهم: بعضی از بیمههایی که توسط بانکها و یا مؤسسات مالی ارائه میشود به شکل گروهی بوده و صاحب این بیمه گروهی، بانک است. در صورتی که فرد متقاضی میتواند بیمهای با توجه به توان پرداخت خود و با کیفیت های متفاوت انتخاب کند. از آنجایی که صاحب بیمه نامه شخص متقاضی بوده، طبق قانون تمام حق و حقوق از آن شخص متقاضی خواهد بود.
فرد متقاضی بیمه از بانکها، با اینکه در هر ماه مبلغ زیادی را پرداخت خواهد کرد، تنها به مقدار وام مسکن میتواند از پوشش بیمه برخوردار شود. مقدار این پوشش، به نسبت طول زمان و مانده بدهی وام مسکن فرد متقاضی رابطه مستقیمی خواهد داشت.
در صورتی که میتوان بیمهای به هر مقدار پوشش، کمتر و یا بیشتر از مقدار وام مسکن اخذ نمود تا مقدار پوشش در طول قرارداد بیمه تا به آخر عمر ثابت باشد.
پیشنهاد میکنیم در جهت حفظ زندگی بهتر، از بیمههایی نظیر بیمههای تکمیلی، بیماریهای سخت، ناتوانی جسمی و از کارافتادگی و مراقبت ویژه در زمان مناسب با توجه به سطح نیازتان اختیار کنید.