در گذشته ای نه چندان دور مردم از صبح زود شروع به فعالیت می کردند. لاغربودند و غذای اضافی برای پرخوری در اختیارشان نبود. اگرچه بیماری های عفونی مختلف همیشه موجب مرگ و میر فراوان می شد، و بیماری هایی مثل دیابت، سرطان پستان، سرطان روده و انواع بیماری های قلبی بسیار کمتر بود. در بررسی هایی که درمورد ابتلا به سرطان های مختلف انجام شده است، مردان و زنانی که روزانه 60 دقیقه فعالیت ورزشی داشتند به نسبت کسانی که زندگی ساکن داشته و ورزش نمی کردند به مراتب کمتر به انواع سرطان ها مبتلا شده اند.
ورزشهای هوازی در صدر فهرست بهترین و مفید ترین ورزشهاست.انجام منظم این نرمش ها تا حد زیادی میتواند از بروز بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، فشار خون، سکته مغزی، دیابت و بعضی ازسرطان ها جلوگیری کند. با این نرمش ها میتوانید قدرت عضلات بدنتان را افزایش دهید، استخوان های قویتری داشته باشید، قابلیت انعطاف اندام هایتان بیشتر شود، وزن خود را کنترل کنید و از لحاظ روحی هم شاداب تر باشید. ورزش هایی مانند راه رفتن، دویدن، کوه نوردی، دوچرخه سواری، شنا و قایق سواری از این دسته اند. در واقع ورزشهای که بطور مستمر و طولانی مدت( بیش از 2 دقیقه ) زمان می برد و ضربان قلب در هنگام تمرین کمتر از 70 درصد حداکثر ضربان قلب می باشد تمرینات هوازی می گوییم .
این تمرینات با تغییر در متابولیسم بدن از خطر ابتلا به سرطان سینه می کاهند این سرطان یکی از شایع ترین سرطانها در بین زنان است و حدود 16 درصد از سرطانها ی زنان را تشکیل می دهد .به تازگی انجمن سرطان ملی ، متوجه تغییراتی در ژن ها شده اند که سبب کاهش استروژن و همچنین کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان قبل از یایسگی می شود محققان دریافتند یکی از دلایلی که ورزش های هوازی باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان می شوند این است که آنها استروژن را کاهش می دهند و سبب سوخت و ساز بهتر استروژن می شوند .میندی کورزر استاد علم تغدیه دانشگاه مینه سوتا و همکارانش تحقیقات ورزش زنان را به روش بالینی انجام داده اند در این تحقیقات 391 زن شرکت داشتند که شرایط متفاوتی با هم داشتند .
برخی از آنها 5 مرتبه در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش هوازی می کردند محققان برای هرکدام ازاین افراد طوری برنامه ریزی کردند که بتوانند به هنگام ورزش حداکثر ضربان قلب را ایجادکنند . بعد از این تحقیقات نمونه ادرار گرفتند و متوجه شدند که ماده ای در بدن افزایش می یابد که نام داردOHE1 از خطر بیماری سرطان سینه می کاهد.
در این تحقیقات 391 زن سالم در دوران قبل از یائسگی مورد بررسی قرار گرفتند. محققان این زنان را با توجه به شاخص جرم بدن و سنشان به دو گروه تقسیم کردند. 179 نفر آنها در گروه کنترل بودند که زندگی ساکنی داشتند و 212 نفر آنها 5 روز در هفته به مدت 30 دقیقه ورزشهای هوازی انجام دادند. این مطالعات به مدت 16 هفته ادامه داشت. محققان مطمئن شدند که شدت ورزشها برای همه زنان یکسان بوده است. آنها معمولا از تردمیل، استپ و دستگاههای ورزشی استفاده میکردند. قبل و بعد از دوره آزمایش از این افراد نمونه ادرار گرفته شد تا میزان استروژن و متابولیتها اندازهگیری شود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش تولید متابولیت در ارتباط است . نه تنها ورزشکاران بلکه یکایک ما می بایست به فکر گرفتن بیمه های مورد نیازمان با توجه به ریسک معمول و خاص بر اساس شغلمان باشیم . از آنجا که قادر خواهیم بود پیشنهاد مناسب جهت افراد جامعه با توجه به نیاز و توان مالی و همچنین افراد حرفه ای در ورزش های خاص و پر ریسک ارایه نماییم خرسند خواهیم شد در این خصوص اطلاعات خود را در اختیار شما علاقمندان قرار دهیم .