بر اساس مطالعه ای که تاکنون درمورد ارتباط میان قد و ابتلا به بیماری ها انجام گرفته، احتمال ابتلا افراد بلند قد به انواع رایج و مرگبار سرطان بیشتر از دیگر افراد است. قد ممکن است نشانگر فاکتورهایی همچون تغذیه باشد که شناسایی آنها احتمالا به درک جدیدی در مورد چگونگی پیشگیری بهتر و درمان موثرتر بیماریها ی سرطان منجر می شود.
بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله ی اپیدمیولوژی، همبستگی بسیار شگفت انگیزی بین قد و احتمال سرطان در میان زنان یائسه وجود دارد؛ قد بلندتر، احتمال بالاتر ابتلا به این بیماری را به دنبال خواهد داشت.
دکتر کابات با بیان این که این پژوهش مشخص نمیکند روند افزایش خطر ابتلا به سرطان از چه قدی آغاز میشود تاکید کرد مسئله مهم این است که سن، دخانیات، اضافه وزن و برخی عوامل دیگر نقش بسیار زیادی در ابتلا به سرطان دارند. دانشمندان کره جنوبی با هدف کشف علت اینکه چرا در بین جمعیتهای غربی رقم ابتلا به سرطان بسیار بالا است ارتباط میان بلند قدی و خطر ابتلا به سرطان را کشف کردند.
محققان به تازگی اعلام کردهاند که نه تنها بالا رفتن وزن بلکه بلندی قد هم میتواند با سرطان تخمدان مربوط باشد. شاخص توده بدن از تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر به دست میآید.
سازمانهای مبارزه با سرطان در انگلیس تاكید دارند كه سبك زندگی و بیتوجهی به مسایل بهداشتی از جمله نوع تغذیه و مصرف دخانیات در افزایش خطر ابتلا به سرطان نقش بیشتری دارد. بنابر این خانمهای بلند قد خیلی هم نگران نباشند چون اگر چه نمیتوان قد را تغییر داد اما با سبک زندگی سالم یعنی ورزش منظم و تغذیه مناسب میتوانند در برابر این سرطان محکم بایستند.
لازم است بدانید خانمها با بالا رفتن سن، داشتن سابقه خانوادگی سرطان ، بیشتر احتمال دارد که به این بیماری مبتلا شوند. در ضمن کسانی که سابقه التهاب بیمار گونه انــــدومتر( بافت داخل رحم) داشتهاند و کسانی که زایمان نکرده و یا نازا بودهاند بیشتر ممکن است به این سرطان مبتلا شوند.
محققان دانشگاه آکسفورد دریافتند که به ازای هر 10 سانتیمتر اضافه قد میزان احتمال ابتلا به سرطان سینه 17 درصد، سرطان تخمدان 17 درصد و سرطان رحم 19 درصد افزایش پیدا می کند. دلیل اصلی چنین ارتباطی ناشناخته است و بلندی قد با احتمال ضعیفتر ابتلا به دیگر بیماری ها از قبیل بیماری قلبی نیز در ارتباط است.
دانشمندان برای توضیح این پدیده دو نظریه ارائه کرده اند: هورمونهای رشد کودکی می توانند در بزرگسالی به ماده ای سرطانزا تبدیل شوند، یا اینکه به دلیل بالا بودن تعداد سلولهای بدن در انسانهای قد بلند، احتمال تبدیل شدن سلولهای سالم بدن به سلولهای سرطانی در این افراد بیشتر است.