نتایج یک تحقیق بین المللی جدید حاکی از آن است که فقر و همه پیامدهای ناشی از آن چنان توان و انرژی ذهنی افراد را تحلیل می برد که دیگر قدرت مغزی برای اختصاص به سایر جنبه های مغزی باقی نمی گذارد.
پژوهشگران دریافته اند که فشارهای روحی و روانی ١٣ درصد هوش و ذکاوت افراد را تحلیل می برد و این به آن معنا است که افرادی که از نظر مالی در تنگنا به سر می برند، بیشتر اشتباه می کنند و تصمیم های نادرست می گیرند و همین امر عامل موثری در تداوم چالش های مادی و مالی آن ها خواهد بود.
سندیل مولینتان، کارشناس اقتصادی دانشگاه هاروارد و یکی از اعضای تیم بین المللی که این تحقیق را انجام داده اند، می گوید نتایج پژوهش ما حاکی از آن است که زمانی که فقر گریبان ما را می گیرد، کمبود پول تنها مشکل پیش رو زندگیمان نیست و ظرفیت تشخیص و توان تصمیم گیری صحیح نیز کاهش می یابد.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد، پرینستون و چندین دانشگاه دیگر در آمریکای شمالی و دانشگاه وارویک بریتانیا با انجام چندین رشته آزمایش تجربی دریافتند که نگرانی های شدید مالی تاثیر مستقیمی بر توانایی افراد برای انجام آزمایش های منطقی و شناختی دارد.
ژیاینگ ژائو، استادیار روانشناسی دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا می گوید «در گذشته ناکارآمدی و عدم موفقیت شخصی و فردی که راه برای دستیابی به موفقیت هموار نیستند را عامل فقر می دانستند اما بحث ما این است که فقدان منابع مالی خود عامل مهمی در کاهش کارآیی و پویایی مغز است.
پژوهشگران دو گروه مختلف را مورد بررسی قرار دادند: یک گروه مشتری های مرکز خریدی در نیوجرسی در ایالات متحده و کشاورزان نیشکر در مناطق روستایی هند.در تحقیق روی مردم مرکز خرید، ده ها خریدار کم درآمد و با درآمد متوسط را جمع کردند و آن ها را در معرض آزمایش های تجربی دشواری برای سنجش میزان هوش و کنترل امیال قرار دادند.ابتدا از نیمی از شرکت کنندگان پرسیده شد که فکر کنند که اگر ماشینشان خراب شود و باید۱۵۰۰ دلار برای تعمیر آن بپردازند، چطور نگرانی خود در مورد پول را برطرف می کنند. در این مرحله عملکرد ذهنی و مغزی این افراد به طور قابل توجهی افت کرد.
محققان دریافتند که کشاورزان در هند پیش از دریافت حقوق برای برداشت محصول دچار مشکلات ذهنی و مغزی می شوند در حالی که پس از دریافت دستمزدهایشان این ناکارآمدی ذهنی و مغزی شان به طور چشمگیری کاهش پیدا کرد.
او می افزاید ما دیدیم زمانی که وضعیت مالی شان خوب است، سطح هوش آن ها بالاتر می رود، بسیار کمتر اشتباه می کنند و واکنش آن ها نسبت به مسائل بسیار سریع تر می شود. پژوهشگران امریکایی، کانادایی و انگلیسی تلاش کردند این معما را با جدا کردن عامل مالی از دیگر عوامل که می تواند در این نتایج دخالت کند حل کنند.
آنچه که ما دریافتیم این بود وقتی که شرایط مالی آسان باشد هیچ فرقی در عملکرد یک فقیر و یک ثروتمند دیده نمی شود اما هرچه شرایط اقتصادی دشوارتر شود عملکرد فرد به شدت کاهش می یابد.
این تحقیقات نتیجه می گیرد که افرادی که نگرانی های مالی شدید و مداومی دارند از ظرفیت های ذهنی خود بیش از اندازه استفاده می کنند و از این رو فضایی برای کارهای دیگر برایشان باقی نمی ماند.
بیاییم با طرح و برنامه ریزی از عوامل و فاکتورهای اثرگزار با توجه به سطح ریسک پذیری ، تعهدات و توان مالی سطح بهینه زندگیمان را کنترل کنیم . بی تردید در این مسیر ، عواملی تحت کنترل و بعضی خارج از کنترلمان است . سبدهای متنوع سرمایه گذاری تضمینی و همچنین بیمه هایی که می توان واجد شرایط بود راه حل مناسبی برای هر یک از ما می باشد.
منابع: واشنگتن پست- تی نیوز