بی شک اگر سالمند برای دوران بازنشستگی اش از قبل برنامه ریزی کرده باشد، این دوران سالمندی پیامدی منفی برایشان نخواهد داشت. سالمندی که احساس میکند زندگی گذشته خود را به هدر نداده است با سالمندی که رضایت چندانی نسبت به گذشته ندارد تفاوت بسیاری دارد. سالمند راضی، در خود احساس کمال میکند و زندگی را با خوش بینی و شور و شوق سپری میکند.
از پدربزرگها تعاریفی از زندگی ساده و بی پیرایه در ذهن داریم. چهارچوبی که در آن همه افراد فامیل جا گرفته و در زمان نیاز، همه آن گروه به یاری می شتافتند. امروز اندکی این خاطرات، رویا گونه به نظر می رسد. دنیای کوچک محله قدیمی، امروز به اندازه جهان رشد کرده. دیگر برای دیدن عزیزانمان، نمی توانیم پای پیاده، به دیدارشان بشتابیم. امروز در وقت دلتنگی، اگر فرصتی دست دهد، شنونده صدای آنان خواهیم بود. برای بسیاری از ما در این سوی دنیا، بوسیدن روی والدینمان حسرتی است که به آن عادت کردیم. اگر برای فرزندانمان بخواهیم فامیل را معرفی کنیم باید بگوییم یکی در شرق است و دیگری در غرب. بنابراین آنان هرگز روابط فامیلی قدیمی ما را لمس و درک نخواهند کرد. آنان یاد گرفته اند دوستان ما را خاله، عمو و عمه خود صدا کنند و طبیعتا این نمی تواند تداعی کننده حس تجربه شده ما باشد.
شنیده ایم در آن سالها مردم، پزشک را سال به سال نمی دیدند. شاید بگویید امروز هم همینطور است با کمی تفاوت. ما فرصتی برای دیدار پزشکمان نداریم و تا درد، ما را صدا نکند معمولا ما نیز خاموش به استقبال روز بعد می رویم. دیروز پدر بزرگ ما خانه ای داشت هر چند کوچک، اما متعلق به خودش. امروز ما اگر خانه ای داریم هر ماه برایش قسط و بهره می پردازیم. در فاصله عمیق بین دیروز و امروز ایستاده ایم. شاید بتوان گفت ما بر خلاف نسل جوان امروز، سخت تر سازگار می شویم، چرا که جایی بین دیروز و امروز قرار گرفته، گاه در روزگار گذشته گیر کرده و گاه برای فردا شتاب زده و نسنجیده قدم بر میداریم.
با تعدادی از گروه سنی 40 تا 50 سال به گفتگو نشستیم. آن دسته از کسانی که به سن بازنشستگی نرسیده بودند و برای آن دوران برنامه خاصی نداشتند. همه این گروه در طول دوران مهاجرتشان که میانگین عدد 16 سال را داشت مشغول به کار و به اتفاق از یکسره کار کردنشان گله مند بودند. وقتی از آنان سوال کردیم آیا هر ماه فقط 50 دلار در حسابی برای خودتان گذاشتید یا خیر، جواب منفی بود. طبق سیستم کانادا همگی به کارتهای اعتباری شان بدهکار و در سرازیری سن برای نشستن در انتهای این شیب سخت پولی پس انداز نکرده بودند. شاید این سخنان در واژه چندان سخت به نظر نرسد. اما در عمل، کسانی که به این مرحله بدون برنامه ریزی رسیده باشند می توانند معنای این کلمات را بهتر لمس کنند. همه شما با کلمه RRSP کم و بیش برخورد کرده اید. حساب پس انداز بازنشستگی که می تواند در سنین سالمندی به شما استقلال مالی و آسودگی خاطر بدهد.
دارا بودن حساب پس انداز بازنشستگی، راهکار مناسبی است برای آن دسته از افرادی که مایل به پرداخت مالیات نیستند. همینطور می توان ار این حساب ، وام برای خرید خانه و یا وام جهت ادامه تحصیل گرفت و البته این پول برداشتی نیز معاف از مالیات می باشد. از سوی دیگر کسانی که به سن بازنشستگی می رسند می توانند پول خود را یکجا و یا به صورت ماهانه دریافت نمایند.
یکی از مدلهای سرمایه گذاری اخذ بیمه ای است که در آن بیمه بیماری های سخت وجود دارد که به این مدل ROP اطلاق می شود به این مفهوم که نگرانی دوران بازنشستگی ما با پس انداز تامین می شود و در طول مسیر ما از بیمه ای برخورداریم که در صورت بیماری می توانیم از مزایایش استفاده کنیم.
از دیگر مزایای RRSP این است که برای خریدن اولین خانه، به شرط واجد شرایط بودن و داشتن موجودی، می توان حداکثر تا سقف 25000 دلار از این حساب قرض کرد. این مبلغ می تواند برای هر یک از زوجین باشد و باید در مدت پانزده سال بازپرداخت شود و البته مبلغ دریافتی فوق مشمول مالیات نخواهد شد، مگر اینکه در زمان بازپرداخت به موقع پرداخت نشود. این طرح و برنامه به نام Home Buyer Plan که به اختصار به آن HBP می گویند فرصتی است برای پیش پرداخت خرید خانه.
از دیگر طرح ها و برنامه و مزایای RRSP می توان هزینه تحصیل را نام برد. در برنامه Lifelong Learning Plan به شرط تحصیل تمام وقت میتوان از حساب RRSP کمک گرفت و پول برداشت کرد که معاف از مالیات است. باید در اینجا اضافه کرد که مبلغ برداشتی در این طرح نباید بیش از 10000 دلار در سال و در طی 4 سال هم نباید بیش از بیست هزار دلار باشد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس بگیرید. فراموش نکنید روزهای بازنشستگی باید به گونه ای سپری شود که فرد در آن احساس امنیت و راحتی نماید . اگر تا کنون به آن فکر نکرده اید، این مهم را به فردا موکول نکنید که فرداهای ما به سرعت، به روزهای سالمندی خواهند رسید.
مطالب این مقالات صرفا در جهت اطلاع رسانی می باشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمی شود.