” آسم” یک بیماری بسیار مزمن ریه است که سبب رنج بصورت طولانی مدت شده و فرد مبتلا نمی تواند به راحتی نفس بکشد. بالغ بر 2 میلیون کانادایی و بیش از 300 میلیون نفر در دنیا از آسم رنج می برند. نتیجه یک حمله آسمی، تورم و باریک شدن مجاری تنفسی است که با علائمی مانند سرفه، کوتاهی تنفس، تنگی نفس یا خس خس سینه همراه است.
تحقیقات علمی پیرامون آسم نشان داده است که آسم یک بیماری چندفاکتوری است و عوامل زیر در ایجاد آن مهم هستند:
1- ژنتیک: نقش ژنها و فاکتورهای وراثتی در ایجاد آسم و آلرژی اثبات شده اند. معمولن در افرادی که بیماریهای آلرژیک دارند شانس بیشتری برای ایجاد آسم در آنها وجود دارد. البته این به این معنی نیست که اگر در خانواده ای آسم و آلرژی باشد فرزندان حتمن دچار آسم خواهند شد.
2- مصرف دخانیات: در کودکانی که دارای مادران سیگاری هستند احتمال بروز آسم بیشتر است.
3- آلرژنهای درون محیط زندگی (Indoor): در معرض قرار گرفتن به مایتها، آلرژنهای حیوانات خانگی، قارچها، سوسکها، می توانند از عوامل ایجاد کننده ی آسم باشند.
4-آلرژنهای خارج از منزل (Outdoor): برخی تحقیقات نشان داده اند که در افرادی که در محیطهای آلوده و نزدیک بزرگراهها زندگی می کنند احتمال بروز آسم بیشتر است.
5- عفونتها: ابتلا به عفونتهای ویروسی تنفسی خاصی در زمان طفولیت می توانند احتمالن سبب ایجاد آسم یا علائم شبه آسم گردند.
6- جنس: در دوران کودکی بروز آسم در پسران بیشتر از دختران است و پس از بلوغ این نسبت برعکس می شود.
7- چاقی: چاقی نیز یکی از ریسک فاکتورهای ایجاد آسم محسوب می گردد.
8- آسم شغلی: در افرادی که در محیطهای بسته و آلوده یا فاقد جریان هوای تازه کار می کنند احتمال ایجاد آسم بیشتر است که به این انواع آسم مرتبط به شغل آسم شغلی اطلاق می شود.
آب و هوا: آب و هوای خشك و سرد از جمله عوامل حمله آسم میباشد و همچنین آلودگی هوا، هوای مرطوب و مهآلود (كه منجر به افزایش ذرات معلق و در نتیجه حمله آسم میشود) نیز در ایجاد حملات بیماری موثرند. بنابراین بهتر است افراد مبتلا به آسم در هوای سرد لباس گرم بپوشند و از ماسك استفاده نمایند.
ورزش كردن در هوای سرد: حمله آسم در ورزشهای طولانی مدت مانند دویدن در هوای سرد و حدود ۱۰ دقیقه پس از شروع ورزش رخ میدهد. به ویژه اگر این كار در فصول آلرژیزا یا در هوای آلوده و یا درحالت سرماخوردگی باشد شدیدتر است. البته پرهیز از ورزش هرگز توصیه نمیشود.
پیشنهاد می کنیم در جهت حفظ زندگی بهتر ، از بیمه هایی در این خصوص نظیر بیمه های تکمیلی ، بیماریهای سخت ، ناتوانی جسمی و از کارافتادگی ، مراقبت ویژه در زمان مناسب با توجه به سطح نیازتان اختیار کنید.
منابع: http://www.on.lung.ca / http://www.on.lung.ca
با همکاری مشاور علمی، پزشکی شرکت بیمه Insufin خانم دکتر واحدی (ایمونولوژیست)
مطالب این مقالات صرفا در جهت اطلاع رسانی می باشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمی شود.