واکسن سرماخوردگی شامل ویروس ضعیف شدهای است که از طریق تزریق عضلانی، ایمنی ۸۰ درصدی را برای یک سال ایجاد میکند.
علت ناکامی یک واکسن برای سرماخوردگی و آنفلوانزا را میتوان در گوناگونی ویروسها و تغییرات سریع آنها دانست.
هر ساله بر اساس ویروسهای گزارش شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) واکسن مناسب تهیه میشود که معمولا در اوایل پاییز هرسال آماده مصرف میباشد.
این واکسن با تکثیر ویروسها در تخم مرغهای جنیندار فاقد هرگونه عامل بیماریزا تهیه میشوند و سپس خالصسازی و فرآوری میگردند.
به دلیل احتمال همراهی مقدار کمی از پروتئینهای تخم مرغ در واکسن، توصیه میشود که افراد قبل از تزریق، از سابقه حساسیت به تخم مرغ مطلع شوند. زیرا در صورت بروز حساسیت، میتواند به ایجاد واکنشهای شدید ناشی از حساسیت، حتی تشنج و مرگ منجر شود.
واکسن تزریق شده تنها میتواند سبب ایجاد مصونیت در برابر انواع شناخته شده قبلی گردد و نمیتواند سبب ایمنی قطعی در برابر انواع جدید شود.
اکثر افرادی که به آنفلوانزا مبتلا میشوند در طی یک یا دو هفته بدون درمان و مصرف دارو بهبود مییابند اما در کودکان، افراد مسن و افرادی که از مشکلات سلامتی رنج میبرند ممکن است بیماری شدت یابد و فرد دچار پنومونی و مرگ گردد.
از آنجایی که فصل ابتلا به آنفلوانزا بیشتر از اواخر پاییز شروع میشود، لذا پزشکان واکسیناسیون در اوایل پاییز را توصیه میکنند.
تخمين زده ميشود كه آنفلوانزا در آمريكا در حالت عادی سالانه ۱۲ بيليون دلار و در پاندمیها از ۷۱ تا ۱۶۷ بيليون دلار هزينه به جامعه تحميل میكند. این هزینه شامل بازماندن از کار و درمان میباشد.
از آنجایی که ویروس آنفلوانزا مدت زمان محدودی زنده میماند، پیشگیری از بیماری آسانتر است، لذا شستوشوی مرتب دستها با آب گرم و صابون و یا کف یا شویندههای الکلی یکی از راههای مهم برای پیشگیری از آنفلوانزا است که میتواند ویروس را از بین برده و همچنین استفاده از ماسکهای بینی و دهان نیز میتواند موثر باشد.
اکثر افراد مبتلا ممکن است از یک روز قبل از بروز عوارض تا ۵ الی ۷ روز بعد از ظهور علایم، ناقل آنفلوانزا باشند.
اگر شخص مبتلا از نظر سنی جوان و از نظر سیستم ایمنی بدن در سلامت كامل باشد، بیماری خطرناک نبوده و پس از طی دوره بیماری خودبهخود بهبود یافته و شخص سلامتی خود را باز مییابد. اما اگر فرد مبتلا از قبل دچار برخي بيماريهاي زمینهای باشد، بايد فورا پزشك معالج خود را در جريان قرار دهد.
سازمان بهداشت جهانی واکسیناسیون سالیانه را بر اساس اولویت زیر توصیه میکند:
- ساکنین خانههای سالمندان و توانبخشی (افراد معلول)
- افراد مسن
- بیماران با بیماریهای مزمن
- زنان باردار، شاغلین در مراکز بهداشتی درمانی و نیز کودکان بین سنین شش ماه تا دو سال. اقتباس : سازمان بهداشت جهانی و با همکاری خانم دکتر واحدی (ایمونولوژیست)
بهتر است برای فردایی که احتمال بیماری یا ناتوانی جسمی وجود دارد اندیشه کنیم.
بیمه تکمیلی سلامتی در مدلهای مختلف، مراقبت ویژه در صورت عدم توانایی انجام کارهای روزانه هر فرد عادی از۱۰۰۰ دلار تا ۸۵۰۰ دلار معاف از مالیات، پوشش از کارافتادگی، ناتوانی جسمی و یا بیماریهای سخت از ۲۵۰۰۰ دلار تا سقف۲.۰۰۰.۰۰۰ دلار معاف از مالیات، از مهمترین پشتوانههایی است که میتواند ما را جهت رفع نیاز مالی و داشتن پرستار و پرداخت هزینههای معمول تا رسیدن به سلامتی و حفظ سبک زندگی و پوشش خانواده برطرف نماید.
مطالب این مقالات صرفا جهت اطلاع رسانی میباشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمیشود.