صدای زنگ هشدار سلامت روانی را بشنویم

سلامتی دارای دو بعد جسمی و روانی است. وجود اختلال در هریک از این دو بعد، فرد را از خط سلامت دور کرده و زندگی او را به مخاطره می اندازد. ارتباط میان این دو بعد نیز تنگاتنگ بوده و اختلال در هر یک سبب ایجاد مشکل در بعد دیگر می گردد.

سلامت روان به معنی توازن در تمام جنبه های زندگی شامل جنبه های اجتماعی، جسمی، روحی، اقتصادی و روانی است. به عبارتی سلامت روان، توانایی فرد برای لذت بردن از زندگی و ایجاد تعادل میان فعالیت های زندگی است. فردی با روان سالم می تواند به درستی به بیان احساسات خود بپردازد و با خواسته های زندگی خود تطابق درستی داشته باشد. رسیدن به این توازن و تطابق در بسیاری موارد یک فرایند اکتسابی است که با آموزش بدست می آید.

تعریف رسمی و یکسانی برای سلامت روان وجود ندارد، تفاوتهای فرهنگی، ارزیابی های فردی و نظریه های تخصصی در این تعریف اثر می گذارند.

سازمان بهداشت جهانی، سلامت روان را اینگونه تعریف می کند: داشتن وضعیتی مناسب که فرد توانایی هایش را باور دارد و می تواند با استرس های معمول زندگی کنار آمده، می تواند بطور مفید و ثمربخش کار کند و سهمی موثر در جامعه اش داشته باشد.

اختلالات روانی نیز متفاوت بوده و طیف وسیعی دارند. برخی از آنها بسیار شایع می باشند مانند افسردگی و اضطراب و برخی نه چندان معمول مانند اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی.

همانطوری که بزرگ می شویم و پا به سن می گذاریم در زندگی خود با تغییرات و استرس های زیادی روبرو می شویم و ممکن است مانند گذشته قوی نباشیم، با بیماری های سختی روبرو شویم، فرزندان بزرگ می شوند و از ما جدا می شوند، شاهد فوت عزیزانمان هستیم، تنها میشویم، شغلمان را از دست می دهیم و بازنشسته می شویم. انطباق با این همه تغییرات، مشکل اما با حفظ سلامت روان قابل انجام می باشد. کلید سازگاری با این همه مشکلات، برنامه ریزی برای تغییرات و تلاش برای حفط تعادل در زندگی است.

همانطوری که آمادگی جسمانی کمک می کند تا بدن ما قوی باشد، آمادگی روانی و ذهنی به ما کمک می کند تا به سلامت روان دست پیدا کنیم .زمانی که ما از نظر روانی سالم هستیم از زندگی و محیط پیرامون خود لذت می بریم.

ما می توانیم خلاق باشیم، یاد بگیریم و چیزهای جدید را تجربه کنیم. اگر تجربه نارحت کننده ای داشته باشیم می توانیم دوباره شروع کنیم و از زندگی لذت ببریم.

بر اساس گزارشات انجمن سلامت روانی کانادا، 20% کانادایی ها یک تجربه شخصی از اختلالات روانی را داشته اند، اختلالات روانی منحصر به سن و طبقه خاصی از نظر تحصیلات، درآمد و فرهنگ نیست. حدود 8% بزرگسالان در کانادا یک افسردگی شدید در مقطعی از زندگی خود را تجربه کرده اند و حدود 1% از اختلال دو قطبی و حدود 1% از اسکیزوفرنی رنج می برند. خودکشی به عنوان نتیجه اختلال روانی، در حدود 24% علت مرگ در 15-24 سالگی و 16% در 25-44 سالگی است. اختلالات روانی حاصل چندین عامل بوده و عوامل ژنتیکی، شخصیتی و محیطی در ایجاد آنها سهیم می باشند.

هزینه ای که صرف بیماری های روانی در کانادا می شود بسیار بالا بوده و تنها در سال 1998 حداقل هشت بیلیون دلار هزینه نگهداری و مراقبت و مرگ زودرس ناشی از آن محاسبه شده است.

بیمه های تکمیلی ، ابتدایی ترین پوششهای مورد نیاز در خصوص دارو ، درمان ، دندان ، چشم و آنچه بیمه بهداشت استانی پوشش نمی دهد نظیر آمبولانس ، ماساژتراپی ، کایروپراکتور ،فیزیوتراپی ، وسایل پزشکی و بیمارستانی ، مشاور روانشناس را در اختیار بیمه شده قرار می دهد این بیمه به شکلهای مختلف فردی و گروهی با تنوع پوشش ، درصد مشارکت جهت فرد بیمه شده قابل اختیار است.

اقتباس: با همکاری مشاور علمی، پزشکی شرکت بیمه Insufin خانم دکتر واحدی (ایمونولوژیست)

http://www.cmha.ca

مطالب این مقالات صرفا در جهت اطلاع رسانی می باشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمی شود.

mohammad rahimian
محمد رحیمیان
صداقت من مهم تر از درآمد من است.
حتما با من برای مشورت تماس بگیرید.
تلفن مستقیم دفتر تورنتو
905-370-0011 📞
شرکت بیمه رحیمیان از سال ۲۰۰۲ در کانادا فعالیت دارد. ما عضو رسمی مشاوران بیمه و امور مالی در کانادا هستیم و با پشتوانه بیش از ۳۰ سال تجربه در ایران و کانادا، ارائه کننده خدمات بیمه فردی، گروهی و سرمایه گذاری می باشیم. من محمد رحیمیان و همکارانم، با تخصص و تجربه خود در زمینه بیمه، برای مشاوره رایگان در خدمتتان هستیم.
شرکت بیمه رحیمیان در تورنتو کانادا
whatsapp
مشاوره از طریق واتسپ