در اکثر کشورهای دنیا ۶۵ تا ۸۰ درصد مردم در طول زندگی مبتلا به کمر درد میشوند. به عبارت دیگر تمام مردم حداقل یکبار در طول زندگی خود کمردرد را تجربه میکنند. شیوع این بیماری در جوامع مختلف متفاوت بوده و از ۷ تا ۳۷ درصد متغیر است.
شایعترین علت کمردرد در جوامع مختلف، “فتق دیسک” است که بیش از ۹۰ درصد علل کمردردها را تشکیل میدهد. فتق دیسک عمدتاً در سنین ۳۵ تا ۵۵ سالگی رخ میدهد که در سنین بالاتر نیز ممکن است دیده شود.
کمردرد یکی از شایعترین مشکلاتی است که انسان همواره با آن مواجه بوده است.
از آنجا که سهچهارم مردم در طول عمر خود حداقل یکبار دچار کمر درد میشوند، یکی از متداولترین دلایل مراجعه بیماران به پزشکان ارتوپدی، جراح مغز و اعصاب میباشد. میتوان گفت کمردرد از شایعترین علل ناتوانی و عدم حضور افراد جوان و میانسال در محل کار به شمار میرود.
تقریباً همهی افراد، كم و بیش در نقاطی از كمر خود احساس درد را تجربه میکنند. اغلب ما هنگام انجام فعالیتهایی نظیر جابهجا كردن جعبههای بزرگ و بلند كردن كودكان، كمردرد خود را جدی نمیگیریم. ما به این مسئله توجه نداریم كه كمردردها در نتیجه صدماتی است كه با رفتارهای روزانهمان تشدید میشود.
اكثر ما هنگام ایستادن، نشستن و خم شدن، وضعیتهای نامناسبی در بدن خود ایجاد میكنیم. ما هنگام بلند كردن اشیاء به جای خم كردن زانو، كمر خود را خم میكنیم. انجام كارهایی كه برای سلامتی ما مضر است و پدر و مادر، ما را از آن منع میكردند، بعد از سالها موجب میشود كمردرد ما شروع شود.
وارد آمدن فشار زیاد به عضلات كمر و به اصطلاح رگ به رگ شدن رباطهای كمری كه نگهدارنده مهرهها هستند باعث كمردرد میشود.
عضلات كمر برای مقابله با این فشار دچار گرفتگی و انقباض میشوند تا بتوانند كمر را از صدمات بیشتر محافظت كنند، در صورتی که این حالت خود باعث تشدید درد كمر میشود. علل زیادی باعث کمردرد میشود که این شامل وضعیتهای نادرست و یا فشارهای شدید بر بدن میباشد.
برای مثال ایستادن برای دورههای طولانی یا نشستن نادرست ممکن است کمردرد ایجاد نماید. بعضی از ورزشها نیز ممکن است باعث آسیب کمر شوند. کمردرد اغلب با کارهای جسمی سنگین، بلند کردن اجسام سنگین یا حرکات قدرتی، خم شدن یا چرخیدن همراه است.
همچنین ممکن است یک ضایعه در کمر وجود داشته باشد ولی تا زمانی که یک حرکت پرفشار باعث تشدید آن شود مشخص نگردد. علل دیگر کمر درد عبارتند از عفونتها، تومور یا شکستگیها، کشیدگی یا پارگی بهدنبال یک سقوط ناگهانی، تصادف اتومبیل یا آسیب ورزشی، چاقی و افزایش سن (دیسک بین مهره ای مثالی از تغییرات وابسته به سن در ستون مهره است).
چنانچه دردهای کمر پس از چند روز استراحت، بهبودی حاصل نکند شخص باید حتما به پزشک مراجعه نماید.
اکثر دردهای کمر در طی ۳ ماه معالجه بر طرف میشود و البته در مواردی خاص، درمان شخص طولانیتر بوده و بالطبع در طول دوره درمان، شخص توانایی انجام کار ندارد و در این مقطع بیمه میتواند با شکلهای گوناگون به یاری فرد بیمار آید.
شاید بپرسید در این شرایط ” بیمه ” چه کمکی به ما میکند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس بگیرید.