سرطان علاوه بر تهديد زندگي، سبب اضطراب و افسردگي در اکثر بيماران و اطرافیان آنها ميگردد و بر وضعيت اقتصادي و خانوادگي خانواده ها تاثير مخربي برجاي ميگذارد. ضمن آنكه مراقبت هاي باليني سرطان نيز بخش عمده اي از بودجه بهداشتي را به خود اختصاص مي دهد.
عوامل بسیاری در شیوع این بیماریها نقش دارند که به رژیم غذایی نامناسب، سبک زندگی نادرست، کشیدن سیگار و افزایش آلایندهها میتوان اشاره کرد. امروزه برای انواع سرطان، روشهای درمانی متعددی وجود دارد. اما هیچ کس نمی خواهد به سرطان مبتلا شود. حتی با وجود پیشرفتهای پزشکی در سالهای اخیر همه می خواهند از خطر بیماریها در امان باشند تا اینکه با صرف هزینه زیاد از شرشان خلاص شوند. یکی از مهمترین راهها اصلاح سبک زندگی است.
می توان طوری زندگی کرد که احتمال ابتلا به سرطان، محدود گردد. حدود 95-90 درصد سرطان ها از عوامل محیطی و نه وراثتی حاصل می شوند. با شناسایی عوامل ایجاد کننده یا ممانعت کننده سرطان می توان سبک زندگی خود را اصلاح نمود. دوری کردن از مصرف سیگار و هورمونها، ورزش کافی و تغذیه سالم، کاهش اضطراب و تنش ها نیز در کاهش انواع سرطان ها تاثیر گذارند. مطالعات نشان داده اند که خانم هایی که بچههای خود را از طریق پستان تغذیه كردهاند، كمتر به سرطان پستان مبتلا می شوند.
پيشگيري از سرطان شامل تلاش برای پيشگيري اوليه یا جلوگيري از بروز بيماري و پيشگيري ثانويه یا كشف زودرس بيماري است. براي پيشگيري اوليه از سرطان لازم است كه دلايل و عوامل دخيل در بروز سرطان را شناخت. نقش سبك زندگي با تفاوت در بروز انواع سرطان درميان مليت هاي مختلف و تفاوت در بروز آن قبل و بعد از مهاجرت ها مشخص شده است،بنابراين پيشگيري از سرطان با اصلاح سبك زندگي تا حد زيادي امكان پذير است. شاید جالب باشد بدانید یکی از شایعترین انواع سرطان های استانهای شمالی کشور ایران سرطانهای گوارشی است که به استفاده بیش از حد از کباب های درست شده در روی زغال چوب مرتبط می دانند. مشخص شده است که تماس دود زغال با گوشت سبب ایجاد ماده ای سرطان زا می شود.
آنچه واضح است این که درطی دوران درمان و استفاده از روشهای مختلف شیمی درمانی، فرد بیمار قادر به انجام کارهای عادی خود نبوده و همچنین متحمل هزینه های گوناگونی خواهد شد. آرایش بیمه بیماری های سخت بر پایه کنترل و ثبات زندگی فرد بیمار بنا شده و لزوم اخذ این بیمه، در دنیای کنونی، روز به روز بیش از پیش حس میشود. قرار نیست زمانی که از بیمه بیماری های سخت میگوییم، تصور افراد را به بیمار شدن جلب کنیم، بلکه مایلیم این اطمینان را ایجاد کنیم که در این دوران هیچ چیزمانند بیمه بیماری های سخت، نمیتواند سبب آرامش از نظر مالی برای فرد بیمارشود. اخذ بیمه در زمان سلامت جسم، مانع از فریاد تلخ بی پولی در روزهای بیماری خواهد شد. برای کسب این آرامش تا کنون چه کرده اید.
بیمه در زندگی امروز ما در جایی که بسیاری از ما محدوده رایگان کارت اهیپ را نمیدانیم ضروری به نظر میرسد. بیمه بیماری های سخت میتواند تا 32 بیماری (با توجه به سن ) را تحت پوشش قراردهد. قرار نیست شغل خود را ترک کنیم بلکه میتوانیم با محکم کردن پشت وانه های خود درصورت هرحادثه،مانند بیماری و ناتوانی جسمی با اطمینان از شرایط مالی به در مان خود ادامه دهیم. در روزگاری که سلامتی، وابسته به ذره ذره رفتارهای روحی و شغلی و نحوه تغذیه ما است، تکیه بر بیمه های گوناگون، درمان مشکلات مالی در روزهای بیماری، ناتوانی و …. است.
اقتباس: با همکاری مشاور علمی پزشکی شرکت بیمه خانم دکتر واحدی (ایمونولوژیست)
مطالب این مقالات صرفا در جهت اطلاع رسانی میباشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمی شود.