آیا میدانید کانادا بالاترین آمار بیماری MS را دارد؟ هر روز بیش از ۳ نفر در کانادا به بیماری MS تشخیص داده میشوند. این بیماری در افراد جوان و همچنین زنان بیشتر دیده میشود.
” MS ” میتواند ضعف سیستم عصبی، فیزیکی، بینایی را برای فرد به وجود آورد. این بیماری اولین بار توسط یک پزشک Neurologist به نام (Dr Jaen Martin) در سال ۱۸۶۸ معرفی و مطرح شد. علی رغم مطالعات زیادی که در این زمینه انجام شد، هنوز خیلی از مطالب درمورد بیماری MS ناشناخته باقی مانده است.
اولین گزارش شناخته شده از فردی با این بیماری، به قرن ۱۴ در هلند بر میگردد. در حال حاضر حدود ۲/۵ میلیون نفر مبتلا به بیماری MS در دنیا وجود دارد. حدود ۴۰۰ هزار نفر در آمریکا، ۷۰۰۰۰ نفر در انگلستان و حدود ۱۰۰۰۰۰ مورد مبتلا به بیمار MS در کانادا تخمین زده میشود که بین سنین ۱۵ تا ۴۰ سالگی میباشند.
در این میان، بیماری MS، در بچههای ۲ ساله نیز دیده شده است. در کشور اسکاتلند بیش از ۱۰۵۰۰۰ نفر مبتلا به این بیماری هستند. متوسط سن شروع این بیماری ۳۰ سالگی و متوسط سن تشخیص، ۳۷ سالگی میباشد. فاصله زمانی متوسط بین سن شروع و تشخیص این بیماری توسط پزشک ۴ الی ۵ سال است.
به دلایل نامعلومی، بیشتر قربانیان بیماریهای خود ایمنی (۷۵ درصد) را زنان تشكیل میدهند. نكتهی جالب توجه این است كه سیر پیشرفت بیماری در مردان مبتلا، سریعتر از زنان است! دانشمندان بر این باوراند که عوامل محیطی مانند رژیم غذایی نامناسب، سیگار و فشارهای روحی میتواند موجب جهش ژنها شود. در افرادی که ژنهای مستعد به بیماری MS دارند، این عوامل میتواند بیماری را فعال کند.
بیماری MS تبعات اقتصادی و اجتماعی زیادی دارد. به همین دلیل بیشتر بیماران مبتلا به MS، خستگی ناشی از بیماری را تجربه میکنند. از این رو نمیتوانند فعالیتهای خود را به خوبی انجام داده و گاهی ناچار به از دست دادن شغلشان میشوند.
از نظر اجتماعی، اگر فرد مبتلا به MS نتواند در جامعه فعالیت کند، افسرده شده و مشکلات بیماری برایش دوچندان خواهد شد. داروهایی که برای این بیماران تجویز میشود (به عنوان مثال مکملهای ویتامین که هزینه بالایی دارند) تحت پوشش بیمه نیستند. از سوی دیگر حدود ۸۰ درصد از بیماران بعد از ۱۰ سال مجبور به استفاده از صندلی چرخدار میشوند و این درحالی است که افراد جوان ۲۰ تا ۳۵ سالهای که از نظر هوش در سطح بالایی هستند، به خاطر این بیماری، زمینگیر شده و از لحاظ اقتصادی و اجتماعی دچار آسیب میگردند.
شیوع بیماریهای سخت به عوامل زیادی بستگی دارد. اگرچه بیمه نمیتواند جلوی این دست از بیماریها را بگیرد، اما برای فرد بیمه شده این امکان را فراهم میسازد، که در دوره درمان، بتواند زندگی خود را از جهت مالی با ثبات نگاه دارد. مناسبتهای جهانی بهداشت همواره بهانهای هستند، برای یادآوری این نکته، که همه ما اکنون از نعمت سلامتی برخوردار هستیم.
مانند همیشه در انتهای مقالهمان از شما میخواهیم قبل از وقوع بیماری و روبه رو شدن با رویدادهای غیر منتظره، خود را با اخذ بیمه، از مشکلات پیش رو ایمن سازید. امروز از رویارویی با بیماریهای سخت گریزی نیست، اما به طور حتم میتوان از روبرو شدن با مشکلات مالی آن رهایی یافت؛ اگر امروز اقدامات لازم را انجام دهیم!
برگرفته شده : اداره آمار و انجمن MS کانادا
مطالب این مقالات صرفاً در جهت اطلاع رسانی میباشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمی شود.
لطفاً فرم بیمه بیماریهای سخت ما را پر و ارسال کرده تا با ارزیابی شرایط شما, بهترین و مناسبترین بیمه را به شما پیشنهاد کنیم: