زولبیا و بامیه از جمله شیرینیهای سنتی ایرانیان است… اما در خوردن این شیرینی خوشمزه كمی هم باید دقت كرد.
گاه برای تهیه این شیرینی پر طرفدار از روغن هایی استفاده می شود که مناسب نیست و در اثر استفاده مكرر ، به رنگ سیاه درآمدهاند که به شدت میتواند سرطانزا باشد بنابراین لازم است پس از هر بار سرخ كردن، روغن استفاده شده دور ریخته شود و برای نوبت بعدی از روغن جدید استفاده شود. (اتفاقی كه كمتر رخ میدهد) كالری بالای زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمینهساز چاقی و اضافه وزن است.از طرفی این ماده موجب سیری زودرس،كاهش اشتها و حذف وعده اصلی میشود.به همین دلیل فرد نمیتواند دیگر مواد مورد نیاز بدن خود را تامین كند زیرا سیر شده و تمایل به غذا نخواهد داشت. این امر موجب كمبودهای تغذیهای بویژه ریزمغذیها نیز میشود.
مصرف زولبیا و بامیه به معنای مصرف قند با حجم زیاد است. حجم بالای قند در بیماران مبتلا به ریفلاكس (بازگشت اسید معده به داخل مری) موجب تشدید علائم آنها شده و سلامت آنها را به خطر میاندازد. چربی موجود در این شیرینی نیز زیاد است و همین موضوع سبب كندی تخلیه معده میشود كه برای سلامت مضر است.
با مصرف زولبیا و بامیه در یک لحظه میزان زیادی از كالری، چربی و قند وارد بدن می شود. البته اگر مصرف این ماده غذایی در حد مناسبی باشد و در شرایط بهداشتی تهیه گردد مشكلی نیست . همانطور که میدانید چربی ها به دو دسته تقسیم می شوند اشباع و غیراشباع که در زولبیا و بامیه نوع اشباع شده آن وجود دارد.
مطالعات نشان داده است که مصرف چربیهای اشباع شده می تواند خطر ابتلا به سرطان روده و مقعد (کولورکتال ) را افزایش می دهد این اسیدهای چرب رشد و تکثیر سلولی را مهار کرده و سبب تمایز سلولها می شوند چون اتفاقی که در سرطان می افتد این است که سلولها علاوه بر اینکه رشد و تکثیرشان افزایش می یابد تمایز سلولی در آنها کم می شود چربی های اشباع شده در حالت معمولی جامد هستند و در غذاهای حیوانی و فن آوری شده و روغن بعضی از سبزیجات مانند روغن خرما، روغن نارگیل و کره کاکائو یافت می شوند .
با توجه به رشد روزافزون بیماریهای سخت ( طبق آمار از هر 3 نفر 1 نفر ) بهتر است زمانیکه سلامت هستیم با در نظر گرفتن شرایط مالی برای دریافت این بیمه اقدام کنیم که در مدلهای مختلفی از این بیمه امکان برگشت پول در صورت عدم بیماری وجود دارد .