دنیای امروز جهانی پرتنش، پر از فشارهای روحی، اندوه و افسردگی و اضطراب است. میلیونها نفر مبتلا به اضطراب هستند، اما استرس به خودی خود، همیشه هم مخرب نیست!
در یک كلام میتوان گفت استرس واكنش لازم و حیاتی بدن است که با تداوم آن اثرات ویرانگر برجا میگذارد.
اضطراب فراگیرترین عارضه در بین مردم جهان و ریشه بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی است.
از نظر علمی، استرس عبارت است از عدم تناسب بین نیازها و منابعی كه برای برآورده کردن نیازها لازم داریم. در حقیقت استرس یک واقعه نیست. بلكه واكنش فرد نسبت به یك واقعه است.
تظاهرات استرس شامل موارد زیر میباشد:
- بیماریهای قلبی
- زخمهای گوارشی
- احساس فرسودگی
- خستگی مداوم
- از دست دادن حافظه
- گرفتگی عضلات گردن
- افسردگی
- سردرد
استرس مزمن در بسیاری از افراد سبب چاقی میشود كه همین امر به نوبه خود از طول عمر فرد می كاهد.
حتی بیماریهای خطرناكی مانند سرطان نیز با استرس در ارتباط است.
تحقیقات نشان دادهاند كه بدن زنان و مردان به گونه متفاوتی به عوامل تنشزا پاسخ میدهد و این امر باعث ایجاد تفاوت در نحوه واکنش بدن آنان در مقابل بیماریهای مزمن مانند افسردگی، بیماریهای قلبی و اختلالات سیستم ایمنی بدن می گردد.
دانشمندان برای کنترل چگونگی فعالیت مغز مردان و زنان سالم در هنگام تماشای تصاویر استرسزا، از MRI استفاده کردهاند. در مورد زنان اسکن مغز ۲ بار انجام شد، یکبار در هنگام شروع قاعدگی و بار دیگر در زمان تخمکگذاری.
در زمان شروع قاعدگی، فعالیت مغز زنان در پاسخ به استرس شبیه به مردان بود، اما عکس العمل مغز مردان در برابر استرس بسیار شدیدتر از واکنش مغز زنان در دوره تخمکگذاری بود.
پژوهشها نشان میدهد که زنان دارای ظرفیت هورمونی خاصی برای تنظیم واکنش به استرس در مغز میباشند اما این واکنش در مردان متفاوت است. پاسخ به استرس در زنان و مردان اختلافات فاحشی دارد. فشارخون زنان در شرایط استرسزا كمتر از مردان افزایش مییابد، هر چند پس از یائسگی یا برداشتن رحم، این تفاوت كمتر خواهد شد.
توجه داشته باشید که حتی با افكار، احساسات و انتظاراتتان میتوانید باعث ایجاد استرس در خود شوید. هر رویداد یا فكری كه سبب ایجاد احساسات قوی، منفی یا مثبت گردد، میتواند باعث پیدایش استرس شود كه حتی گاهی ناشی از جمع شدن وقایع كوچك است.
سوالی که در پس این موضوع داریم این است که در چنین شرایطی چگونه میتوان زندگی را به روال عادی خود حفظ نمود؟
از واقعیتهای زندگی گریزی نیست چرا که مشکلات مالی میتواند در عدم بهبودی ما نقش مهمی را ایفاء کند. از آنجا که هر یک از ما در معرض فشارهای روحی و استرس و به دنبال آن عدم توانایی کار میباشیم، منطقی این است که بدنبال راهی برای کسب در آمد در زمانهای عدم توانایی انجام کار باشیم. به یاد داشته باشیم بدن ما در سنین گوناگون واکنشهای پیشبینی نشدهای را نشان میدهد. هرگز نمیدانیم در لحظه بعد واکنش ما در برابر حوادث چگونه خواهد بود. اما میدانیم که در هر شرایط تعهدات ما پا بر جا هستند.
برای بررسی راههای کمکهای مالی در شرایط عدم توانایی انجام کار و یا رویارویی با بیماریهای سخت، همچون سکته های ناشی از استرس با ما تماس بگیرید .
پیشنهاد میکنیم در جهت حفظ زندگی بهتر، از بیمههایی نظیر، بیمههای تکمیلی، بیماریهای سخت، ناتوانی جسمی و از کارافتادگی و مراقبت ویژه در زمان مناسب با توجه به سطح نیازتان اختیار کنید.