اول دسامبر، روز جهانی مبارزه با ایدز نامگذاری شده است و این روز در سراسر جهان گرامی داشته میشود. اهمیت این روز در این است كه به عموم مردم یادآور میشود كه HIV از بین نرفته و هنوز کارهای زیادی است كه در این رابطه باید انجام شود.
HIV/AIDS همچنان یکی از شاخصترین مشکلات و معضلات جهانی است که معمولا در کشورهای ضعیف و متوسط به کرات دیده می شود. ایدز اولین بار در سال ۱۹۸۱ در بین معتادان تزریقی و همچنین همجنسگرایان دیده شد. طبق آمارها، ۷۱۳۰۰ نفر از کاناداییها به HIV مبتلا هستند که نیمی از آنها مردان همجنسگران هستند.
هر سه ساعت ۱ نفر دچار HIV میشود. علیرغم رعایت بهداشت و جلوگیری ها، ۱ نفر از هر ۴ نفر مبتلا، خانم هستند.
ویروس HIV در ابتدا، در ظاهر هیچ فردی مشخص نیست و ماهها طول میکشد تا این ویروس تکثیر یابد و پس از سالها بتواند خودش را در مقابل تستهای آزمایشگاهی نشان دهد.
ایدز عبارت است از ضعف عمده در سیستم ایمنی بدن (نقص ایمنی). این امر باعث کاهش توانایی بدن در مقابله با عفونتها و سرکوب سلولهای غیرطبیعی مثل سلولهای سرطانی میشود. ویروس ایدز سلولهای ایمنی موجود در خون (لنفوسیتها) و بافت بدن شامل مغز استخوان، طحال، کبد و گرههای لنفاوی را درگیر میسازد.
این سلولها در تولید پادتن برای مقابله با بیماریها و سرطانها نقش دارند. به طور کلی ایدز یک نوع نقص ایمنی ثانویه است که در سیر عفونت با ویروس HIV ایجاد میشود.
ممکن است فرد مبتلا، سالها بدون هیچگونه علامتی زندگی کند، اما به مرور زمان، این ویروس در داخل گلبولهای سفید بدن تکثیر پیدا میکنند و منجر به از بین رفتن گلبولهای سفید و در علایم پیشرفت HIV که شامل کاهش توانایی سیستم ایمنی و ابتلا مکرر افراد به عفونتهای قارچی، برفکی و هوازی، خوب نشدن زخمها و کم شدن تعداد گلبولهای سفید میشود.
این بیماری میتواند علایم اولیه خود را در دهان بروز دهد که توجه به آنها در تشخیص به موقع این بیماری موثر است. هر چند افراد آلوده به ویروس HIV ممکن است از آلودگی خود به این ویروس بی اطلاع باشند، ولی دوره نهفته این بیماری، در بعضی افراد میتواند علایم خاصی داشته باشد.
ایجاد دانههای سیاه رنگ در داخل دهان و بدن، عفونتهای تنفسی، ابتلا به بیماری سل، بروز انواع سرطانهای مرتبط با کاهش سیستم ایمنی و بروز دیگر بیماریها در بدن از مهمترین علایم ابتلا به بیماری ایدز در افراد است.
علایمی که ما در بیماری ایدز میشناسیم مربوط به بیماریهایی است که در اثر نقص دستگاه ایمنی بدن تولید میشوند. در اکثر بیماریهای ویروسی وضع به این منوال است که ویروسها از سلولهای آلوده آزاد میشوند و خود را با پادتنهای آماده مواجه میبینند. در چنین شرایطی بیماری شخص برطرف میشود. اما در مورد ویروس ایدز وضع به گونهای دیگر است.
افراد مبتلا به ایدز به واسطه خود این بیماری جان خود را از دست نمیدهد، بلکه مبتلایان به ویروس HIV به سبب بروز دیگر بیماریها و ناتوانی سیستم دفاعی بدنشان در مقابله با بیماریها فوت میشوند. سل، سرطانها و انواع عفونتها از جمله بیماریهایی هستند که موجب فوت افراد مبتلا به ایدز میشود.
از نگاهی دیگر مشاهده میشود که اعمال خطرناک پزشکی در آفریقا در طول جنگ جهانی دوم، مانند استریل نبودن، استفاده مجدد از سرنگها در واکسنهای عمومی، آنتیبیوتیک و آنتیمالاریا از عواملی بودهاند که باعث پخش ویروس و سازگاری آن با انسانها شده است.
اگر واقع بین باشیم، بیمه در تمام مراحل زندگی میتواند آرامش بخش بوده و به این طریق بار مالی بزرگی را که در صورت بروز اتفاقات پیش بینی نشده ممکن است رخ دهد را کاهش دهد. اگر تا به حال به اخذ بیمه مناسب فکر نکردهایم، امروز که سلامت هستیم زمان آن است تا به فکر آینده خود باشیم.
پیشنهاد میکنیم با همکاران ما در شرکت بیمه رحیمیان، در زمینه بیمههای تکمیلی، بیماریهای سخت، ناتوانی جسمی و از کار افتادگی و مراقبت ویژه ، در زمان مناسب مشورت کنید.
منابع : ویکی پدیا، IRDEN: بر اساس آمار 2011 و برگرفته از کنفرانس پیش گیری از ایدز 2013
شرکت بیمه رحیمیان Insufin از خوانندگان و علاقمندان دعوت به عمل می آورد که تجربه های خوب و بد خود را پیرامون بیمه با ما در میان بگذارید.
مطالب این مقالات صرفاً در جهت اطلاع رسانی میباشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمیشود.