” خبر خوب برای کسانی که واجد شرایط اخذ بیمه دارو نیستند. “
برای مدت بسیار کوتاه کسانیکه واجد شرایط اخذ بیمه نیستند می توانند با توجه به پیشینه بیماری و مصرف دارو درخواست بیمه در مدلهای مختلف کنند.
همه ما در شرایطی غیر قابل پیش بینی به دارو نیاز پیدا می کنیم. حوادث، سوانح و بیماری های مختلف از جمله مواردی است که فرد را به خرید دارو وادار می کند.
شما هر ساله چه هزینه ای صرف خرید دارو می کنید؟
آیا جزء افراد واجد شرایط دریافت دارو هستید؟
آیا در زمان نیاز به دارو، خودتان پرداخت کننده هستید؟
آیا از بیمه ای در خصوص دارو اطلاع دارید؟
آیا می دانید بسیاری از داروهای بیماری های خاص، قیمت های گزافی دارند؟
با کمال تاسف در گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) آمده است که بیش از یک میلیارد نفر در جهان توانایی پرداخت هزینههای درمان و سلامت خود را ندارند. علاوه بر آن هزینههای بخش بهداشت و درمان هر سال نزدیک به 100 میلیون نفر را به زیر خط فقر میکشد.
طبق آمار در کانادا ۸۱ درصد از میزان مصرف داروها مربوط به نسخه های پزشکان و ۱۹ درصد مربوط به داروهای غیر تجویزی است. حقیقت تلخی که باید در اینجا اضافه کنیم این است که بیش از نیمی از تمام داروها در جهان به اشتباه تجویز، توزیع یا فروخته میشود و نیمی از مردم جهان موفق به دریافت داروهایی که برای آنها تجویز شده است نمیشوند.
در یک گزارش، متخصصانی از مراکز مختلف جهانی از جمله سازمان دارو و غذا، دانشگاه گلاسکو، انجمن علوم آزمایشگاهی آمریکا به همراه مورخ پزشکی استفان گرینبرگ لیستی از مهمترین و پر مصرف ترین داروهای جهان را ارائه کرده اند.
بیشترین سهم مصرف کنندگان دارویی به بیماران قلبی و مبتلایان به آرتروز و ورم مفاصل اختصاص دارد و چون هر ساله به تعداد این بیماران افزوده می شود، مصرف داروهای مربوطه نیز افزایش می یابد. از سوی دیگر داروهایی مانند انسولین، پنی سیلین، واکسن آبله، آسپیرین و مورفین از جمله داروهایی هستند که شکی در پرمصرف بودن آنها در جهان وجود ندارد.
در بیمه دارو مسلما پوشش های متفاوتی از جهت مقدار پوشش بیمه برای دارو در شرکت های مختلف وجود دارد. یکی از مطالب مهم پوشش بیمه دارو، نوع دارو است. بعضی از شرکت ها داروهای مارکدار(Brand Name) را پوشش نمی دهند و یا اگر قرارداد شما تنها داروهای جنریک را پوشش دهد و شما به هر دلیلی دارویی خریداری کنید که مارکدار باشد، مبلغ پرداختی، بر اساس داروهای جنریک خواهد بود.
از دیگر موارد قابل توجه در بیمه دارو استثنائاتی است که وجود دارد که شامل داروهای ترک سیگار، بهداشتی، آرایشی، شامپو، صابون، داروهای در دسترس عموم و همچنین داروهای بدون تجویز پزشک می باشد که قابل پرداخت نیست.
بد نیست بدانیم اکثر شرکت های بیمه دارو، جهت استفاده، زمان انتظار ندارند برخی از شرکت ها به طور مثال حداکثر پوشش 300 دلار در سال را پیشنهاد می کنند و یا اینکه در بعضی از شرکت ها با مقادیر بیشتری به طور مثال 800،1000 ،2000،5000 و10.000 دلار و در نهایت نامحدود دارند و همچنین در هنگام اخذ بیمه دارو در طی سال های اول تا پنجم مقدار متفاوت پوشش دارند.
ممکن است نام بیمه های گوناگون به نظر شباهت زیادی به هم داشته باشند، اما هر یک به گونه ای خاص آرایش داده شده، بنابراین باید در زمان اخذ بیمه، از افراد باتجربه و با سابقه در این رشته بهره گیری نماییم و دقیقا بدانیم چه انتظاری از بیمه داریم و بیمه ای که می گیریم چه ویژگی هایی دارد تا در روز نیاز، بهت زده نشویم!
شماره تماس شرکت 9053700011 جوابگوی سوالات شما عزیزان میباشد. محمد رحیمیان کارشناس ارشد بیمه و سرمایه گذاری و عضو رسمی مشاوران متخصص بیمه و امور مالی کانادا به شماره ثبت 2065817 است.