یکی از بدترین اتفاقات زندگی، بیماری عزیزان و فرزندان است. والدینی که کودکی بیمار و مبتلا به سرطان دارند لحظاتی سخت پر از بیم و انتظار را تجربه می کنند. گرچه پیشرفتهای علمی اخیر، میزان درمان بسیاری از انواع سرطان ها را افزایش داده است اما هنوز کافی نبوده و بسیاری از انواع سرطانها در زمره بیماری های لاعلاج قرار دارند.
در کانادا هر ساله بطور میانگین در 880 کودک زیر 15 سال سرطان تشخیص داده می شود که 150 نفر آنها فوت می کنند.
در بین کودکان لوسمی یا سرطان خون شایعترین نوع سرطان است (33%)، سرطانهای مغز و سیستم عصبی با شیوع 20% و لنفوما با شیوع 11% در رده های بعدی قرار دارند.
با توجه به پیشرفتهای اخیر در درمان سرطان میزان بقای کودکان مبتلا به سرطان در حال حاضر حدود 82% است.
اطلاعات کمی در مورد علل ایجاد این سرطانها وجود دارند که در نتیجه نمی توان راهکار خاصی برای پیشگیری از این سرطانها ارایه نمود. نقش برخی از عوامل خطرساز مانند تشعشعات یونیزه کننده، در معرض مواد سرطانزا قرار گرفتن در طی حاملگی و البته عوامل ژنتیکی تایید شده اند اما علت همه ی این سرطانها نیستند.
تحقیقات نشان می دهند که عواملی مانند عفونتهای زمان کودکی، در معرض سموم قرار گرفتن مانند حشره کشها، مواد شیمیایی که در خانه استفاده می شوند، نوع تغذیه در طی حاملگی، تغدیه نوزاد و کودک و … ممکن است در ایجاد سرطانها در کودکان نقش داشته باشند.
درمان سرطان در کودکان معمولا با استفاده از روشهای ترکیبی انجام می شود به عبارتی همزمان از شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی استفاده می شود.
در کانادا استفاده از این روشها موجب شده است که میزان بقای کودکان سرطانی حداقل به مدت 5 سال پس از تشخیص به میزان 81% شود. البته این میزان باتوجه به نوع سرطان متفاوت است به عنوان مثال میزان بقای 5 ساله سرطان رتینوبلاستوما 99% و سرطان مغز استخوان حدود 66% است.
با توجه به آثار جانبی روشهای درمانی سرطان، این کودکان باید به مدت طولانی تحت مراقبت باشند تا کیفیت زندگی آنها نیز حفظ گردد. این آثار می توانند خیلی خفیف و یا بسیار شدید باشند. حدود دو سوم کودکان سرطانی بهبود یافته از آثار دیررس درمان مانند اختلال در سیتمهای قلبی، تنفسی، اندوکرین، کلیوی و یا اختلال کبد، مشکلات تولید مثلی، عصبی و نیز روحی و احتمال بروز سرطانهای دیگر رنج می برند.
مسلما بیمه مناسب می تواند چاره خوبی برای این مورد باشد و تا زمانی که آثار و علائم بیماری در شخص دیده نشده، می توان لااقل پیش بینی لازم را از نظر مسائل مالی به عمل آورد تا برای درمان، جدا از مشکلات روحی و روانی که برای شخص از جهت این بیماریهای خطرناک پیش می آید، لااقل دغدغه های مالی نداشته باشیم و به خاطر داشته باشیم که در زمان سلامتی کامل می توان فقط از این شانس (اخذ بیمه بیماری سخت) در این خصوص برخوردار شد.
بیمه بیماریهای سخت، از طریق شرکتهایی که این محصول را طراحی کرده اند در اختیار عموم قرار گرفته تا از این فرصت بزرگ استفاده کنیم و بعد از ابتلا به بیماریهای سخت که تا به امروز تا سقف 32 مورد ( با توجه به سن) بیماری از سوی شرکتهای بیمه تحت پوشش قرار گرفته است، خود را برای طول دوره بیماری و مداوا از جهت مالی محافظت کنیم.
منبع: http://www.phac-aspc.gc.ca / http://www.phac-aspc.gc.ca
با همکاری مشاور علمی، پزشکی شرکت بیمه Insufin خانم دکتر واحدی ایمونولوژیست
مطالب این مقالات صرفا در جهت اطلاع رسانی می باشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمی شود.