برخی از ما شبها دیر میخوابیم، گاه پای کامپیوتر، زمان را از دست میدهیم و گاه معتقدیم کلا عادت داریم شبها دیر بخوابیم. برخی از ما هم به دلیل نوع شغلمان شبها به ناچار بیداریم.
اگر به هر دلیلی خواب شب را به روز یا به زمان دیگری موکول میکنید مقاله امروز ما را حتما مطالعه فرمایید.
در یک بررسی جدید معلوم شد زنان شاغلی که در ساعات کاری چرخشی فعالیت میکنند و در ماه سه شب یا بیشتر در شیفت شبانه کار میکنند، بیشتر مستعد ابتلا به دیابت نوع دوم هستند.
این احتمال در زنانی که در طول روز یا شیفتهای بعدازظهر کار میکنند، خیلی کمتر است. این بررسی که از سوی متخصصان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد انجام گرفته، نشان داد سالهای متمادی کار کردن در شیفتهای شبانه با افزایش اضافه وزن ارتباط مستقیم دارد و در نتیجه موجب افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم میشود.
شیفتهای طولانی مدت شبانه فاکتور مهم خطرناک در بروز دیابت نوع دوم هستند و هر چه سالهای شبکاری و تعداد شیفتهای شبانه افزایش پیدا کند به همان نسبت خطر ابتلا به دیابت نیز بیشتر و جدیتر میشود.
آنها طی مطالعه ۱۲ ساله به این نتیجه رسیدند افرادی که در هفته سه تا چهار شب در شیفتهای شبانه کار میکنند تا ۴۰ درصد در معرض ابتلا به دیابت هستند.
از سوی دیگر، متخصصان قلب هشدار دادند زنانی كه در شیفت شب كار میكنند با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی رو به رو هستند.
دكتر “جوآن ترانمی”، متخصص آمریكایی بعنوان یک پرستار سابق كه با شغل شیفتی آشنایی دارد، میگوید: پرستاران زن با كار كردن در شیفتهای شبانه، سلامت خود را به بهای نجات جان بیماران و مراقبت از آنها به خطر میاندازند.
در این مطالعه علاوه بر پرستاران، گروهی از سایر كاركنان بیمارستانی كه در شیفت شب فعالیت میكنند نیز، تحت آزمایش قرار گرفتهاند. نتایج این مطالعه مشخص كرد كه از هر ۵ زن میانسالی كه در شیفت شب كار میكند، حداقل یک نفر دارای سه شاخص خطرزای ابتلا به بیماری قلبی است.
علاوه بر موارد ذکر شده، مطالعات نشان میدهد كه كار در شیفتهای شب برای زنان باردار خطر زایمان زود هنگام و پیش از موعد را تا ۵۰ درصد افزایش میدهد و همچنین، طبق نتایج اولین تحقیق كه در یكی از دانشگاههای آمریكا، ریسک ابتلا به سرطان سینه در زنانی كه بعد از ساعت هفت شب به محل كار خود میروند، ۶۰ درصد بیش از زنانی است كه در ساعات معمول روز كار خود را آغاز كرده و به پایان میرسانند و این ریسک در زنانی كه به مدت ۳۰ سال، هر هفته ۳ شب مشغول شبكاری بودهاند ۳۰ درصد بیش از زنان دیگر است.
با تمام خطرات یاد شده نمیتوان بسیاری از شغلهای شبانه را تعطیل و یا حذف نمود و طبعا زنان و مردان زیادی در این روند کاری به سر میبرند.
بیمه بیماریهای سخت میتواند در صورت ابتلا به ۲۸ بیماری از جمله دیابت و سرطان، زندگی ما را از جهت مالی تامین نماید.
بیمه بیماریهای سخت، به عنوان یک ابزار مالی، به فرد امکان میدهد تا در صورت بروز بیماریهای سخت، مبلغ پولی را از شرکت بیمه دریافت کنند. این نوع بیمهنامهها معمولاً به صورت یکجا و معاف از مالیات پرداخت میشوند. مبلغ پرداختی توسط شرکت بیمه میتواند متفاوت باشد و بستگی به عواملی دارد که در زیر توضیح داده شدهاند:
عوامل تعیینکننده مبلغ بیمهنامه:
- نوع بیمهنامه: نوع بیمهنامه (مثلاً بیمهنامه تکمیلی یا بیمهنامه اصلی) تأثیر دارد.
- سن فرد: سن فرد بیمهگذار نیز نقش مهمی در تعیین مبلغ دارد.
- شرایط سلامتی: وضعیت سلامتی فرد نیز تأثیرگذار است. افراد با شرایط سلامتی بهتر معمولاً مبلغ کمتری پرداخت میکنند.
- جنسیت: جنسیت نیز در تعیین مبلغ بیمهنامه تأثیر دارد.
- طول دوره قرارداد: مدت زمانی که فرد قرارداد بیمه را انتخاب میکند، نیز مهم است.
- فاکتور دریافت مبلغ پرداختی: در صورت عدم بروز بیماری، آیا مبلغ پرداختی قابل دریافت است یا خیر.
به طور کلی، مبلغ بیمهنامه بستگی به نیازها و شرایط فرد متقاضی دارد و میتواند از۲۵ هزار تا ۲ میلیون دلار متغیر باشد.
در صورتی که پس از پرداخت حقبیمه، به پوشش بیمه بیماریهای سخت نیاز پیدا نکردید، امکان برگشت پول پرداختی وجود دارد. به این ویژگی ROP گفته میشود که به شرح زیر خواهد بود:
- در صورت قطع بیمه پس از ۵ سال، دریافتکننده ۲۵ درصد حق بیمه پرداختی خواهید بود.
- پس از۱۰ سال پرداخت، دریافتکننده ۵۰ درصد حق بیمه پرداختی خواهید بود.
- پس از۲۰ سال پرداخت، دریافتکننده ۱۰۰ درصد حق بیمه پرداختی خواهید بود.
پیشنهاد میکنیم در جهت حفظ زندگی بهتر، از بیمههایی نظیر بیمههای تکمیلی، بیماریهای سخت، ناتوانی جسمی و از کارافتادگی و مراقبت ویژه در زمان مناسب با توجه به سطح نیازتان اختیار کنید.