در طول شیوع گسترده در پلینزی فرانسه و برزیل در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ به ترتیب، مسئولان بهداشت ملی مشکلات خودکار و درمانی بیماری ویروس زیکا را گزارش کردند.
اخیراً در برزیل، مسئولان بهداشت محلی افزایش همزمانی سندرم گیلن-باره با عفونت ویروس زیکا در مردم و همچنین افزایش نوزادانی که با میکروسفالی در شمالترین قسمت برزیل متولد میشوند را مشاهده کردهاند.
تحقیقات انجامشده در مورد شیوع زیکا، افزایش شواهد ارتباط بین ویروس زیکا و میکروسفالی را نشان داده است. اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید این ارتباط بین میکروسفالی در نوزادان و ویروس زیکا مورد نیاز است.
ویروس زیکا از طریق نیش پشههای آلوده از جنس Aedes، که ریشه Aedesaegypti در مناطق استوایی دارد، به انسانها منتقل میشود. این همان پشهای است که تب زرد، دنگی و چیکونگونیا را منتقل میکند. هرچند انتقال جنسی ویروس زیکا در ۲ مورد و وجود ویروس زیکا در نطفه در یک مورد گزارش شده است.
شیوع بیماری ویروس زیکا برای اولین بار از اقیانوس آرام در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۳ (به ترتیب Yap و پلینزی فرانسه) و در سال ۲۰۱۵ از کشورهای آمریکایی (برزیل و کلمبیا) و آفریقا (کیپ ورد) گزارش شده است. همچنین، در بیش از ۱۳ کشور آمریکایی، عفونتهای زیکا به صورت محدود گزارش شده که نشاندهنده گسترش جغرافیایی این ویروس است.
تشخیص عفونت ویروس زیکا ممکن است بر اساس نشانهها و سابقه (مثلاً، اقامت یا سفر به منطقهای که ویروس زیکا در آنجا شناخته شده است) صورت گیرد. تشخیص ویروس زیکا تنها از طریق آزمایش برای وجود RNA ویروس زیکا در خون و سایر مایعات بدن مانند بزاق یا ادرار تایید میشود.
پیشگیری از پشهها و محیطهای تولید آنها یک عامل مهم برای پیشگیری از عفونت ویروس زیکا است. پیشگیری و کنترل بر اساس کاهش تعداد پشهها از طریق کاهش منابع (رفع و تغییر محیطهای تولید پشه) و کاهش تماس بین مردم و پشهها است.
این کار با استفاده مداوم از دفعکنندههای حشرات، پوشیدن لباسهایی (ترجیحاً روشن) که بخش زیادی از بدن را میپوشانند، استفاده از موانعی مانند حفاظهای پنجره، درها و پنجرههای بسته و در صورت نیاز، حفاظت شخصی اضافی مانند خوابیدن زیر توریهای پشه در طول روز انجام میشود. بسیار مهم است که مخازن آب مانند سطلها و ظروف بزرگ را مرتب خالی کرده، تمیز کرده و بپوشانید.
سایر محیطهای تولید پشه مانند گلدانهای گل، لاستیکهای استفادهشده و آبروهای سقف نیز باید تمیز شوند. همچنین باید توجه ویژه به افرادی که به تنهایی قادر به حفاظت از خود نیستند مانند کودکان، افراد بیمار و مسن شود.
مسافران باید هشدارهای اولیهای که در بالا ذکر شده برای محافظت از خود در برابر نیش پشهها را جدی بگیرند.
بیمه ابزاری ارزشمند برای پیشگیری از بیماریها و همواره پشتیبان مالی همراه با آرامش خاطر است.
ریسکها و خطرات اطراف خود را بشناسیم و بیمه را در زمان مناسب با توجه به توان مالی خود تهیه کنیم و فراموش نکنید برای اینکه بتوانید از ۱۰۰ درصد پوشش بیمه استفاده کنید، حتماً قبل از مراجعه به بیمارستان یا دکتر و مراکز درمانی سرپایی با شماره تلفنی که در بیمهنامه یا کارت بیمهنامه مسافرتی برای مواقع اضطراری آمده است، تماس بگیرید.
پیشنهاد میکنیم در جهت حفظ زندگی بهتر، از بیمههایی نظیر، بیمه مسافرتی، بیمه افراد با پیشینه بیماری، بیمههای تکمیلی، بیماریهای سخت، ناتوانی جسمی و از کارافتادگی و مراقبت ویژه در زمان مناسب با توجه به سطح نیازتان اختیار کنید.